Blasfemia de la micul dejun

Blasfemia de la micul dejun

10 ianuarie 2007. Program: o zi cu Regele Mihai I. Eram reporter de investigații la Evenimentul zilei și dornic să-mi petrec ziua cu Majestatea Sa, pentru un reportaj. Evident că povestea a început dimineață, cu micul dejun, ceea ce a însemnat doar cafea. Primul sosit: Regele Mihai I. Mai târziu, și au rămas foarte puțin, Regina Ana și Principele Duda. La final, și Principesa Margareta. Această cafea a fost considerată o blasfemie pe Facebook. Cum de mi-am permis? Și, mai ales, ce exprimare nefericită! Așa au sunat criticile la articolul acesta, trecând peste cele vulgare. Nici eu nu-mi imaginez cum de-am îndrăznit. Poate, pentru că a fost acceptată solicitarea mea de a vedea ce se întâmplă într-o zi normală la Palatul Elisabeta. Și mă bucur că am avut ideea, iar Regele Mihai I a venit cu una nouă: să mergem la „Cărturești”, pentru a vedea ce noutăți au apărut la capitolul tehnic. Majestatea Sa a condus un BMW, în dreapta a stat șeful biroului de presă, iar locurile din spate au fost ocupate de Principesa Margareta, respectiv, de subsemnatul. Regele a condus impecabil, a evitat un accident în Piața Victoriei și o tamponare în fața librăriei din Piața Romană, unde o blondă dorea să parcheze o Dacia roșie pe BMW. Acolo, după ce a văzut cărțile, Regele a propus să bem un ceai și să luăm fursecuri. Le-am mulțumit frumos, dar am spus că prefer să asist în timp ce-mi văd de treabă: să pun întrebări. Majestatea Sa a insistat că preferă compania și mi-a turnat ceai, iar Principesa Margareta mi-a pus fursecuri pe o farfuriuță, pe motiv că așa nu este tentată, mai ales că a exagerat de sărbători la capitolul mâncare. Probabil, și acum am comis o nouă blasfemie, dar așa au stat lucrurile. Din păcate, reportajul nu mai poate fi găsit pe site-ul EVZ (arhiva a fost pierdută, dar poate fi consultată colecția tipărită, iar pentru necredincioși am articolul de atunci în format word. Pot să-l republic la solicitarea cititorilor). La fel au dispărut cele mai multe fotografii, ori poate sunt undeva la departamentul foto al ziarului, unde, evident, nu am acces.

cu regele si pricipeleÎn final, observ că ai mei critici dau dovadă de vulgaritate și de o exagerată exigență, legat de exprimarea mea brutală: „Cu Regina Ana am avut ocazia să beau o cafea, împreună cu Regele Mihai, în timpul realizării unui reportaj pentru Evenimentul zilei”. Surprinzătoare reacții, constat.

3 comentarii la “Blasfemia de la micul dejun”

  1. Cred ca ar fi un gest frumos sa publici articolul, Tiberiu.

  2. Alina Ioana spune:

    Cred ca articolul tau ar fi foarte interesant. Numai prostii au vorbit de „blasfemii”: Regele s-a dovedit a fi foarte civilizat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.