Valentina Bălașa Ario: Machiajul ar trebui să ne arate odihnite, nu mascate

Valentina Bălașa Ario: Machiajul ar trebui să ne arate odihnite, nu mascate

Reporter: Unde găsim o oază de lume bună, în special în zona vestimentară și de beauty? Locuri în care să mergi pentru a admira ținutele și machiajul, în loc să-l critici? Sunt multe ocazii sau locuri?

Valentina Bălașa Ario: Există tot mai multe persoane preocupate de modă, de imagine și de frumusețe. În ultimii ani, au apărut multe bloguri de modă, lifestyle, de nutriție și beauty. În România, au loc tot felul de evenimente de profil (festivalul de modă Avanpremiere, organizat de Alin Gălătescu, prezentările de modă ale creatorului Florin Dobre). Mai sunt petrecerile organizate de către revistele de modă și lifestyle, galele de excelență și târgurile de modă. La astfel de evenimente putem admira persoane preocupate de imaginea lor. Vorbim aici despre oameni din televiziune, artiști, modele, bloggeri, creatori de modă și oameni din industria frumuseții.

Ce modă este în trend în această vară și cât de actualizați suntem la tendințe?

Tinerii aderă la tendințele din modă cu foarte multă ușurință, sunt cei mai mari consumatori și își actualizează ținutele destul de des. Moda reflectă paradigmele societății dintr-un anumit moment. Dacă moda este frumoasă sau nu, aceasta ține de starea societății din acel moment (aici ne referim la conflicte și crize). Tendințele sunt precum melodiile de succes pe care le auzim la radio. Pentru un timp ne plac, apoi ne plictisim și vrem altceva. În această vară se poartă mult roz cuarț și albastru seren, la recomandarea Institutului Pantone. Se mai poartă dungile late, imprimeurile ludice, imprimeurile florale (inclusiv pentru hainele domnilor), stilul pijama pe stradă, rochia-furou, umerii goi și volane bogate.

Care sunt greșelile frecvente pe care le fac doamnele/domnișoarele în alegerea ținutelor, iar aici mă refer la cele ce țin de armonie între haine, machiaj și ținută. Adică, ce ai observat tu, din afară, ca un specialist, mergând la n evenimente?

Greșelile frecvente pe care le-am observat ar fi legate de stabilirea mai multor centre de interes (atât în machiaj, cât și în ținută), evidențierea zonelor voluminoase cu culori puternice, folosirea polyesterului pe post de material nobil și accesorizarea cu imitații.

O altă greșeală pe care am observat-o este, într-adevăr, legată de machiaj. Machiajul ar trebui să ne arate odihnite, nu mascate. Avem de ales dacă purtăm noi machiajul sau ne poartă machiajul pe noi. Genele false vizibile și buzele voluminoase injectate pot ruina niște trăsături frumoase naturale.

Foto: Pagina Valentina Bălașa Ario 

Notă:  Detalii despre Valentina puteți afla de pe site-ul Fundației Calea Victoriei, unde predă cursuri de stil vestimentar și imagine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.