Bursele Telekom susțin anual zece studenți de excepție pentru o carieră de succes

Bursele Telekom susțin anual zece studenți de excepție pentru o carieră de succes

Unul dintre cele mai longevive programe de susţinere a educaţiei şi a performanţei, „Bursele Telekom”, a ajuns în 2016 la a șaptea ediție. În fiecare an Telekom Romania a acordat burse unui număr de zece studenţi cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră bine stabilite şi care, în plus, s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat. Peste 100 de studenți au beneficiat până în prezent de burse de excelență prin programele derulate de Telekom Romania.

În 2016 programul „Bursele Telekom” a fost deschis studenţilor din anul I la universitățile de stat, indiferent de profilul acestora. Din cele 360 de înscrieri, juriul a selectat 20 de finalişti, dintre care au fost aleși zece câştigători.

Cei zece câștigători ai ediției 2016 sunt studenţi ai universităţilor din Bucureşti, Iaşi şi Cluj- Napoca. Fiecare student primește din partea Telekom Romania o bursă anuală în valoare totală de 11.250 de lei, pe durata anului universitar 2016-2017.

Fie că se pregătesc să devină medici, profesori sau cercetători, tinerii bursieri ne vorbesc despre parcursul lor educațional, despre valorile care îi animă și despre visul pe care speră să-l transforme într-o carieră de succes.

Samuiel Bizu are 20 de ani și este student la medicină. A decis să aleagă acest drum, fiind motivat de experiențele nefericite ale unor persoane apropiate din familie care s-au confruntat cu o serie de complicații medicale care ar fi putut fi evitate. Consideră că are chemarea să aibă o contribuție în acest domeniu și are nevoie de susținere pentru a putea urma cursuri de specializare capabile să îl aducă mai aproape de proiectul său.

Alexandru Zancă este pasionat de biochimie. Este fascinat de modul în care moleculele de ADN și relația dintre ele și proteine determină felul în care arată lumea vie. Este convins de faptul că în momentul în care vom reuși să deslușim toate mecanismele genetice, vom avea acces la o resursă nelimitată de posibilități terapeutice. Bursa oferită de Telekom Romania îl va ajuta să aibă acces la informația de care are nevoie, prin intermediul unor stagii de studii în cele mai relevante centre universistare ale biochimiei. Și-a propus ca în acest fel să ajungă mai aproape de comoara de resurse a universului ADN.

Mihaela – Alexandra Roman este pasionată de medicină încă din anii copilăriei, atunci când o însoțea pe mama sa în cabinetul medical în care aceasta profesa. Pasiunea s-a transformat în destin, iar acum studiază medicina, convinsă de faptul că poate face performanță pentru a-i putea  ajuta pe oameni. Pentru aceasta are nevoie de sprijin în demersul asumat, pentru a putea participa la conferințe și congrese care presupun o taxă de participare ce depășește bugetul de care Alexandra dispune. De asemenea, bursa de la Telekom o va ajuta să împlinească un proiect convergent, ”Happy steps”, care constă în organizarea unor cursuri gratuite de dans pentru copiii bolnavilor de cancer de la Hospice Romania.

Sorin-Sebastian Mircea este student al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai și speră să devină un programator de succes. Pasiunea pentru programare și exprimarea creativității personale prin gândirea unor linii de cod capabile să schimbe în bine viața celor din jurul său au transformat informatica într-un mod de viață. Bursa oferită de Telekom îl va ajuta să acopere costurile întreținerii serverelor necesare pentru dezvoltarea proiectelor sale și cumpărarea unor noi echipamente. De asemenea, speră să își poată direcționa o parte din susținerea financiară primită către proiectul unei afaceri din zona IT&C.

Mihai Gherman a fost pasionat din copilărie de universul științific. Era atras de felul în care funcționează lucrurile din jurul său. Informatica a devenit un ingredient zilnic al vieții sale. În timp, apetitul nestăvilit pentru cunoaștere a început să se manifeste în special în direcția tainelor corpului uman. Prin urmare, a început să studieze medicina și să înțeleagă faptul că dorința sa este aceea de a-și folosi cunoștințele în folosul sănătății oamenilor. Întâlnirea dintre informatică și medicină s-a manifestat sub cupola unor teme precum deep-learning și cea a rețelelor neuronale virtuale. Bursa Telekom îl va ajuta să aprofundeze aceste teme oferindu-i accesul de care are nevoie la surse suplimentare de informație, precum cărți de specialitate și abonamente la reviste de cerecetare.

Nicolae Andronic – Gorcea studiază medicina și se pregătește asiduu pentru o carieră în chirurgie oncologică. Visul său este de a servi comunitatea cu ajutorul vocației sale. Pentru aceasta are nevoie să participe la cât mai multe workshop-uri pe teme chirurgicale, precum și să achiziționeze materialele necesare de studiu. Bursa oferită de Telekom reprezintă o investiție pentru binele pe care Nicolae îl va putea face mai multor oameni aflați în suferință.

Andreea – Diana Manolescu își dorește să formeze și să cristalizeze minți sclipitoare, tânăra studentă urmărind o carieră în domeniul pedagogic. Andreea va folosi bursa de la Telekom pentru specializarea sa în filologie, scop pe care îl poate atinge achiziționând cărți de specialitate, participând la conferințe relevante pentru cercetările sale și urmând cursuri certificate internațional. Cu susținerea oferită de Telekom Romania va putea să investească în programe de predare a limbii române pentru tinerii din centre de plasament, domeniu în care are deja experiență ca voluntar.

Visul Cristianei Maria Popescu, olimpică medaliată cu aur la matematică, este de a avea un impact în societatea românească. Pas cu pas a contribuit la progres. A salvat în 19 ani peste cincizeci de animale ale străzii. Şi-a deschis inima si curtea pentru pisicile şi câinii înfometaţi, abandonaţi şi răniţi, oferindu-le o viaţă fără griji. Cristiana aspiră la o carieră în neurologie şi îşi doreşte să descopere tratamente eficiente pentru accidentul vascular cerebral, boala care i-a răpit tatăl. Bursa Telekom îi oferă acces la resurse de studiu si sprijin în proiectul de a înfiinţa un ONG.

Bogdan – Viorel Vîlceleanu aspiră la o carieră în cercetarea biomedicală, o specializare ce necesită acces necontenit la cele mai recente informații din domeniu. Țelul lui Bogdan poate fi îndeplinit prin acces la materiale didactice corespunzătoare, precum manuale și atlase specifice, acces la reviste și platforme digitale de învățare ale unor universități internaționale de prestigiu, participarea la numeroase congrese de specialitate din țară și nu numai.

Sergiu – Andrei Dinu este un student special, cu rezultate extraordinare la nivel național și internațional în informatică, matematică, fizică și șah. Sergiu își dorește să-și continue activitatea academică în țara sa natală, scopul său fiind acela de a deveni un ambasador al excelenței academice din România. Bursa Telekom îl va aduce mai aproape de împlinirea propriei chemării, aceea de a transforma performanța academică în condiție de posibilitate a unei vieți mai bune pentru comunitatea în care trăiește.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.