Cum pleacă scriitori când pleacă

Cum pleacă scriitori când pleacă

Ca un pescăruș mut, Simona Catrina-Roman a zburat spre stele la 00.50. 50 e și vârsta unde timpul a pus punct. Ea nu a salvat vieți, ci momente, seri și zile, cum spunea într-un interviu. Numele ei era sinonim cu zâmbetul. Nu trebuie să auzi vreo glumă bună, ci doar să te gândești la ea, pentru a zâmbi. Au rămas în urmă mii de articole, trei cărți, toate vândute foarte bine, și un manuscris. A patra carte la care lucra când cancerul a lovit-o. A luptat și a câștigat. Aparent. A trecut printr-o perioadă de tăcere, apoi a revenit. Ca o iluzie. Și ne-a lăsat un ultim text de adio, ca pentru a ne stârni iar râsul.

Doru Roman, soțul ei cu care trebuia să sărbătorească trei ani de căsătorie pe 14 iunie, a postat pe Facebook anunțul care a venit ca o trăsnet.

„Nu știu cum să vă spun asta. Nici nu v-aș fi spus dacă îngerul pe care l-am avut lângă mine nu ar fi fost Simona cea atât de iubită de toată lumea care a zâmbit măcar o dată la articolele ei poznașe. Dacă ar fi putut să anunțe chiar ea, ar fi făcut-o, cu siguranță, în stilu-i propriu, prin care să ne smulgă un ultim zâmbet în loc să o plângem”.

Dumnezeu să o ierte!

4 comentarii la “Cum pleacă scriitori când pleacă”

 1. Dana spune:

  Dumnezeu sa o ierte ! 🙁

 2. Dana spune:

  frumos spus Tibi .
  Dumnezeu sa o ierte ! 🙁

 3. Voinea Lucia spune:

  Dumnezeu să o ierte!

 4. Atâtea suflete dragi pleaca de langa noi…din ce in ce mai multe. Se-ntâmplă ceva acolo sus. Se costruieste o lume mai buna, mai frumoasa. Condoleante😢

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.