Profesioniștii care plâng

Profesioniștii care plâng

Ultima ediție a emisiunii Eugeniei Vodă a stârnit valuri de susținere pentru jurnalista Emilia Șercan, care e plecat plângând, declarând că se simte o impostarea pentru că a avut o leafă de 8.500 de euro în trstul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Alte valuri s-au trezit la viața. De revoltă împotriva realizatoarei pentru că n-a cenzurat momentul din Profesioniștii. Pe scurt, Vodă i-a invitat în emisiune pe Cătălin Tolontan și pe Emilia Șercan. O ediție rară cu doi invitați unde s-a discutat despre faptele lor de vitejie și de erorile presei. Tolontan și-a asumat că lucrează pentru un pușcăriaș, recte Dan Voiculescu, dar și că a greșit enorm în articolul cu radiațiile de lângă muzeul Antipa. Pe de altă parte, Șercan, fost șef al secției de investigații de la Evenimentul zilei, a plecat din emisiune și a început să plângă după momentul în care a recunoscut că a încasat o leafă de 8.500 de euro de la SOV – cel pe care-l înfiera în articole înainte de ofertă. Reacția ei mi s-a părut potrivită, având în vedere că leafa unui jurnalist era de 6000 de euro pentru un an de muncă. Și chiar curajoasă. A fost marele compromis pe care l-am făcut, a mai spus Șercan, înainte de a pleca din emisiune. Unul din care n-a ieșit nimic, pentru ca departamentul de investigații pus la dispoziția ei n-a produs nimic spectaculos, iar peste un an de zile a plecat din trustul lui SOV. Cine a greșit în această poveste? Din punctul meu de vedere, nimeni. Criza de conștiință a fost firească, iar necenzurarea ei a fost normală. Până la urmă dorim să-i vedem pe profesioniști din toate unghiurile. Dacă mă înșel, vă aștept cu argumente.

O reacție normală a venit de la Dan Negru, care a scris simplu: „Doamna Emilia Sercan, celebra după ce a plecat plângând din „Profesionistii” de la TVR, cică avea o leafa de 8500 de euro pe luna. Pai, asta e primul semn care trebuia sa-i dea de gândit! Leafa, care era de CNN , nicidecum de jurnalist anonim la o tv de știri din Romania. La vremea aia d-na jurnalist sigur știa cât câștig eu sau Esca sau Raduleasca, lideri de audiența in comparație cu anonimatul domniei sale. Și atunci trebuia sa înceapă smiorcaiala...”.

Notă: Puteți urmări emisiunea aici. Recomand de la minutul 37 pentru a observa cum au decurs lucrurile înainte de plecarea Emiliei Șercan din platou.

2 comentarii la “Profesioniștii care plâng”

  1. voinea lucia spune:

    Imi place foarte mult Eugenia Voda. Ii urmaresc cu real interes emisiunile .Dupa parerea mea, Emilia Sercan a exagerat .

  2. Elena spune:

    Cine este aceata Sercan?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.