Cronică de crâșmă. Pâine și vin, de nu mai vin

Cronică de crâșmă. Pâine și vin, de nu mai vin

La recomandare călduroasă a unui prieten, aseară am rămas flămând după scurta vizită la restaurantul Pâine și vin din Brezoianu 4. Localul e cumva special. Are mult lemn, dar nicio terasa, ci locuri în picioare pentru fumători, iar afară nu ești servit. Baia e spectaculoasă și merită vizitată dacă vreți să vă spălați pe mâini, că mai departe nu știu. N-am văzut și bucătăria, dar am fost surprins neplăcut din prima când mi-a fost adus un bol cu vin și o felie de pâine. Pâine pe care câinele meu ar fi dovedit-o după lupte crâncene. Am fost asigurat că au și pâine proaspătă, din aia pentru care n-ai nevoie de dantură de leu, cu fălcile aferente. Mai departe am făcut greșeala să comand un platou țărănesc. În primul rând, amatorul de mine ar fi aranjat mai frumos platoul, apoi ar fi pus ceva consistent, nu multe măsline, castraveți și roșii. Șunca de mangalița era moale de molfăiai la ea până te prindea pensia la crâșmă, iar nici celelalte produse nu erau așa de ușor de dovedit, cu vreo două excepții. Domnița superbă care m-a servit a uitat de olivieră, dar nu mă pot plânge de angajați, că toți sunt drăguți, chiar când transpiră încercând să taie pâinea moale ca asfaltul. Da, vinul era bun și poți să-l guști, nu ca la alte localuri de care voi pomeni în următoarele cronici. Să nu uit prețul: 68 de lei. Platoul doar.  La ce au pus acolo, cu banii ăștia poti să-ți faci acasă măcar două platouri pentru patru persoane fiecare. În final, restaurantul primește o stea pentru efortul personalului de a masca o bucătărie neprietenoasă. Asta la prima impresie. La a doua nu va fi cazul, pentru că am plecat hămesit să mănânc la alt restaurant, după ce le-am înfulecat miezul pâinii și câteva bucăți din ce era comestibil și nu era necesar un efort prea mare să rumeg chestiile aranjate cumva să pară mai multe.

Lasă un răspuns