Bătăturile unui primar

Bătăturile unui primar

Dudu, așa îi zic prietenii primarului ardelean, ajuns la al patrulea mandat. De patru zile, Daniel Tudor Mihalache a plecat din Copșa Mică, orașul pe care-l păstorește, spre București. Pe jos. Și-a luat concediu pentru deplasarea pentru care se antrenează de luni bune. Nu o face pentru Cartea Recordurilor sau vreun premiu, ci pentru a ajunge la guvern să discute despre cea mai importantă problemă a orașului său: apa potabilă. Un proiect scris frumos pe hârtie în urmă cu 11 ani, dar îngropat. Nu de tot. Doar atât cât să producă efecte: amenzi din partea Ministerului Mediului, care nu are nicio intenție să ajute în rezolvare problemei, indiferent de partidul de la guvernare, apoi sancțiunile primite în instanță în procesele cu o firmă. Totul e legat de apă. Una care este cea mai scumpă din România la această oră, chiar dacă nu este potabilă.

După mii de drumuri cu mașina sau cu trenul, Dudu s-a gândit că poate alegerea de a merge pe jos va atrage mai mult atenția. Și pagina de Facebook evenimentului a ajuns la peste o mie de like-uri, iar presa a început să scrie. Niciun primar nu a avut atâta expunere în mass media fără să intre într-un scandal, ci doar mergând la pas spre București. O distanță de 313 km cu mașina, care se face în aproximativ cinci ore. Pe jos, primarul ardelean va ajunge în 10 zile. Cu opriri în mai multe localități, unde susține conferințe de presă. Cea mai lunga parte a traseului a fost de 56 de km într-o zi. Și de aici bătaturile. Nu, nu-s pe pagina de Facebook, ci într-un grup pe whatsapp, unde am avut onoarea să intru. Altfel probabil aș fi trecut în lumea drepților fără să fi văzut bătături de primar. Sunt ca ale noastre. Ale celor care stăm cu picioarele pe fotoliu în fața televizorului privind știrile, dar nefăcând știri. Așa cum Dudu a reușit fără vreo investiție financiară, ci una din suflet, pentru o comunitate mică, de 6000 de localnici, sancționată de politiceni din guvern cu replica: nu merită efortul pentru 2000 de voturi. Pentru un ardelean cumsecade merită și pentru mai puține voturi, că până la urmă după fiecare nu rămâne funcția, ci ceea ce a realizat.

2 comentarii la “Bătăturile unui primar”

  1. Ani Mardari spune:

    Încă o data , FELICITĂRI DOMNULUI PRIMAR ! Un om pentru care calitatea vieții concetățenilor săi contează , chiar dacă unii îi caută nod în papură . Am avut onoarea să vă cunosc și mă bucur că există oameni ca dumneavoastră ! Să ajungeți cu bine și să vă întoarceți cu problemele rezolvate !

  2. Weiter spune:

    Va doresc din toata inima SUCCES. Scriu cu mare stima DOMNULE primar. Ferice de cetatenii, care v-au ales. BINE au facut si sper sa repete acest bine inca multa vreme. Va doresc sanatate si putere de munca si rezistenta, caci altfel nu se poate. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.