CTP și filosofia de babă stearpă

CTP și filosofia de babă stearpă

Mark Zuckerberg și Bill Gates sunt exemple de oameni nefericiți, care au turnat copii tocmai pentru că se simt neîmpliniți. Mai au și ghinion că nu-s români să audă ce viață nasoală au de la Cristian Tudor Popescu. În România aveam câteva sute de milionari, care, să vezi istorie, au făcut copii. Da, domnule ministru Pop, acum se scrie cu doi de i. Filosofia de babă stearpă a lui CTP sună fix așa: „Când oamenii au o viaţă foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să trasfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ ea ce nu am avut eu şi mai ales să am un sprijin la bătrâneţe”. Ar putea veni majoritatea miliardarilor lumii să-i explice că ei au urmași tocmai pentru că este o împlinire, una care închide cercul succesului. Chit că tot ei vor să doneze mare parte din avere organizaților caritabile. 

Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, fata batrână a televiziunilor din România și a presei căzute pe centură după prea mult alcool.

Stimabilul CTP suferă de o fractură logică de la ultimul meci de tenis, în care, probabil, a încasat o minge în fruntea înaltă de demiurg. În primul rând, nu poți generaliza. Sunt mai multe motive pentru care oamenii fac copii, unul ar fi egoismul de a le duce cineva numele mai departe. Alții chiar sunt fericiți când au copii, dar nu-s proști, nici incapabili. Anul trecut a fost o ediție Visuri la cheie despre un preot și cei cinci copii ai săi, plus vreo doi înfiați. Un exemplu de OM. Și culmea nu era bogat, dar toți micuții din familia sa au învățat să cânte, să citească șamd chiar de la tatăl lor, care le predă. Așadar, există dragoste și credința, alte două motive neglijabile pentru vulturul presei pleșuve. În al doilea rând, consider că e vorba de egoism dus la extrem atunci când poți, ai cu ce și cu cine, dar nu vrei. Orice ai strâns în viața asta nu merge nicăieri cu tine. Și sufletul îți zice zilnic să împarți bucuria, nu să o savurezi ascuns în șifonier, ca o molie nesătulă de blănoaca luată la reduceri.

În concluzie, filosofia domnului Popescu rămâne rudimentară la acest capitol, dovedind că este o babă stearpă, cândva fata batrână cu ovarele otrâvite de propria stricnină, medicament prețios pentru un om care crede că este buricul pământului.

Notă: Sursa platitudinilor e Digi24, unde nenea CTP și-a expus sistemul sf.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.