Despre noi

Despre proiect și echipă

Proiect

Gândit ca un săptămânal monden despre adevărata lume bună, proiectul va porni ca blog, apoi se va transforma în site, în revistă pe print și va avea o emisiune TV. Astea sunt planurile, desigur. Timpul ne va arăta în ce măsură putem realiza mutarea munților cu un strop de credință. Sunt excluși cei mai mulți care apar acum la emisiunile mondene sau în tabloide pe post de vedete. N-au nicio legătură cu societatea înaltă sau cu lumea bună, cum îmi place mie să-i zic. Maneliștii, siliconatele cu acest unic atu, amantele nu-știu-cărui fotbalist, cântărețele cu talent doar la scandaluri și piese de duzină, personajele inventate doar pentru audiență n-au ce căuta în această zonă. Pot fi descoperite, eventual, în vreo cronică ironică.

Echipa

Tiberiu Lovin, fondatorul site-ului, de 24 de ani în presă, a lucrat la cele mai populare ziare cândva (România liberă, Adevărul, Cotidianul, Evenimentul zilei și Jurnalul Național). Specia jurnalistică abordată: investigația. Din 2009 (cu mici excepții editoriale) s-a reprofilat pe zona online. Din 2007, a fondat Reporter Virtual, inițial ca blog, apoi site și portal, iar în 2014 a vândut produsul media și a părăsit funcția de redactor-șef. Poate fi găsit aici și pe pagina personală de Facebook.

Loreta Popa este jurnalistă din 1993 și scriitoare. Specializată pe cultură și în PR. A lucrat pentru Jurnalul Național și Evenimentul zilei, cele mai importante din numeroase alte publicații. Ea poate fi găsită pe blog și pagina personală de Facebook.

Doinița Kraus nu a lucrat niciodată în presă, dar a stat mereu în preajma scriitorilor și artiștilor de valoare, de aici și trei masterate (Teologie, UNATC și Psihologie).

Evelin Ceciu este persoana care va salva și lumeabună.ro de greșelile inerente cauzate de oboseală, neatenție sau de cine știe ce alt motiv. El lucrează în domeniul mass-media tot de aproape un sfert de veac, iar de ani buni are site-ul corectura.ro, care prestează pentru 13 publicații, în print sau online.